Obiective turistice

Cabana Căsuța din vis Braniștea

Baile Figa

13 km, 15 minute

Satul de vacanta este situat intr-o zona linistita si plina de verdeata. Proiectul a fost bine gandit si s-a pus accent pe relaxarea turistului si deconectarea lui de la agitatia cotidiana. Fie ca doresti plaja, baie balneara, inot in piscina, sauna, jacuzzi, sport, loc de joaca amenajat pentru copii, sau sa mananci bine ardeleneste le vei gasi pe toate intr-o ambianta placuta.In partea exterioara a statiunii ai bazine cu apa dulce unde poti practiva inotul si alte sporturi acvatice iar in imediata apropiere vei gasi si o sauna rustica realizata integral din lemn. Copiii au amenajat un loc de joaca si un parc de aventura cu tiroliana si labirint. Exista amenajat si un loc pentru picnic si o zona amenajata cu un mic lac, aici relaxarea ta bine meritata este la ea acasa. Din punctul de belvedre unde este amenajata si o mica cascada artificala poti admira intregul parc balnear.Retine! Vacanta ta la Baile Figa poate fi una mirifica, totul depinde de tine si de atitudinea ta pozitiva.

Pentru informatii suplimentare, accesati link-ul:

https://www.bailefiga.com/

Baile Toroc

18 km, 20 minute

Parcul Balnear Toroc este unul dintre cele mai noi statiuni balneare din Transilvania care si-a redeschis portile in 2017 dupa o noua serie de modernizari, care atrage numerosi turisti prin calitatea serviciilor si a dotarilor pe care le ofera. Complexul Toroc este situat in Dej, judetul Cluj, pe Dealul Cabdicului ce ofera un peisaj ca din poveste. Parcul a fost inaugurat in 15 mai 2010, si are o suprafata generoasa de 40.000 mp. Atractia parcului o reprezinta lacul cu apa sarata pe o suprafata de 1600 mp ,dar si piscinele exterioare si interioare.

Pentru informatii suplimentare, accesati link-ul:

https://www.toroc.ro/

Herghelia Beclean

12 km,15 minute

Herghelia Beclean dispune de trăsuri ce se pot închiria pentru plimbări sau cu ocazii speciale (cum ar fi nunţile), şi sănii pentru plimbări pe timpul iernii. De asemenea, herghelia oferă posibilitatea de călărie pentru doritori, în incinta hergheliei sau în imprejurimi, iar pentru grupuri mai mari, organizate, există chiar două circuite oferite de Herghelia Beclean, împreuna cu Direcţia Silvică şi Ocolul Silvic Bistriţa: „Dracula” şi „Rezervaţie” (Parcul Naţional Munţii Rodnei). Turiştii sunt însoţiţi de ghizi, putând vizita diverse obiective, cum ar fi Colibiţa, Piatra Fântânele, Poiana Narciselor, Lacul Lala, Vârfurile Ineu, Ineuţ şi Roşu. Parcurgerea acestor circuite poate dura până la o săptămână, călăreţilor li se asigură cai de schimb, iar cazarea şi servirea mesei se realizează la cabane proprietate a RNP Romsilva, calitatea serviciilor oferite fiind foarte bună.

Pentru informatii suplimentare, accesati link-urile:

http://www.hergheliidestat.ro/herghelia-beclean.html

https://primariabeclean.ro/web/herghelie/



Cetatea Ciceului

28 km, 30 minute

Cetatea Ciceu este o fortăreață medievală din actualul județ Bistrița-Năsăud, România, în punctul de întâlnire al teritoriului localităților Ciceu-Corabia, Ciceu-Giurgești și Dumbrăveni. În evul mediu a făcut parte din comitatul Belső-Szolnok. Cetatea a fost ridicată la sfârșitul secolului al XIII-lea într-un punct strategic, pe o colină vulcanică de 683 m altitudine, de unde și numele de Ciceu. Dieta Transilvaniei a dispus demantelarea cetății la 1544, iar amplasamentul a devenit ulterior carieră de pietre de moară. Ruinele, deși clasate ca monument istoric, sunt astăzi în stare de distrugere avansată și elementele care se mai păstrează nu permit cronologizarea.

Pentru informatii suplimentare, accesati link-ul:

http://www.bistritaturistica.ro/ro/resurse-turistice/cetatea-ciceu



Lacul Colibita

Lacul Colibita

Lacul Colibița este un lac artificial de acumulare din Munții Călimani, județul Bistrița-Năsăud. Lacul a fost creat prin construirea barajului Colibița pe cursul râului Bistrița, baraj amenajat în perioada 1977 – 1991 cu scop hidroenergetic, de alimentarea cu apă a localităților din aval, a industriei, irigații și regularizare a debitului apelor râului Bistrița.

Pentru informatii suplimentare, accesati link-ul:

https://www.vatra-dornei.info/obiective-turistice/lacul-colibita.html

Orasul Bistrita

45 km,  40 minute

Asezarea medievala ce astazi poarta numele de Bistrita a fost una dintre cele mai frumoase si mai apreciate pe vremuri, insa acest aspect nu s-a schimbat nici astazi.

Pastrand inca spiritul secolelor trecute, orasul Bistrita reuseste si astazi sa-si surprinda vizitatorii cu privelisti de poveste si cladiri superbe, iar constructiile ce dateaza inca din secolele XIV-XV iti dau impresia ca ai poposit intr-o cetate cu cavaleri si domnite, nu in mijlocul unui oras din Romania a secolului XXI. Fiecare cladire din centrul vechi al orasului spune cate o poveste unica pe care localnicii abia asteapta sa ti-o impartaseasca.

Pentru mai multe obiective turistice, accesati link-ul:

http://www.bistritaturistica.ro/ro/resurse-turistice/obiective-turistice/obiective-turistice-in-bistrita&page=3&page=1



Biserica Evanghelica Bistrita

45 km,  40 minute

Biserica Evanghelică, aflată în centrul orașului Bistrița, este un monument de arhitectură reprezentativ pentru tranziția de la stilul gotic la cel al Renașterii în Transilvania. Turnul bisericii, cu o înălțime de 75 m, este cel mai înalt turn medieval din România, fiind cu puțin mai înalt decât turnul Catedralei Evanghelice din Sibiu.

Pentru informatii suplimentare, accesati linkul:

http://www.bistritaturistica.ro/ro/resurse-turistice/obiective-turistice/obiective-turistice-in-bistrita/biserica-evanghelica&page=1



Virginia Linul - Costume populare

30 km,  30 minute

Povestea de astăzi nu este despre o singură persoană, ci reprezintă un întreg popor – Povestea costumui popular românesc, spusă atât de frumos de către Virginia Linul, atât pe meleagurile României, cât şi în afara țării noastre, una dintre cele mai importante colaborări fiind cea cu Philippe Guilet, designerul francez care a lucrat cu Karl Lagerfeld, Donna Karan, Thierry Mugler și Jean Paul Gaultier.

De peste 17 ani, de la Washigton (Smithsonian Folklife Festival) până la Dubai (Festival Internaţional de Artă Populară), tradițiile româneşti, transmise din generație în generație, şi-au făcut cunoscută povestea, prin creațiile realizate integral manual de către Virginia Linul şi echipa sa de femei din Salva, județul Bistrița-Năsăud, care continuă să creeze îi, podoabe, curele, icoane, traiste și pălării, aduse în actualitate, pentru ca noua generație să perceapă mai ușor adevărata valoare a tradițiilor populare românești.

Pentru informatii suplimentare, accesati link-ul:

http://costumepopulare.ro/

 

Lavanda

1 km,  3 minute

Lavanda sau levănțica, care are numeroase beneficii și întrebuințări, oferă parfum și culoare oricărei case sau grădini. Lavanda este din ce în ce mai folosită atât cu rol decorativ, dar și pentru proprietățile sale.

Lavanda, a cărei denumire științifică este Lavandula angustifolia, face parte din familia mentei – Lamiaceae – și a fost utilizată încă din cele mai vechi timpuri. Lavanda este folosită pentru gătit, în medicina naturistă pentru diverse ceaiuri, uleiuri și tincturi, dar și în industria cosmetică pentru parfumuri, săpunuri și loțiuni de corp.

Pentru informatii suplimentare, accesati link-ul:

https://www.facebook.com/lidia.tiron.3

Pieptare populare Bistrita

13 km,  15 minute

Pieptare din piele sau cu margele, braie, zadii si camasi, pieptare cu ciucuri, traiste si alte cele

Pentru informatii suplimentare, accesati link-ul:

https://www.facebook.com/pieptarepopularebistrita